Posted on

Arsenal knuser Newcastle 4-1 og Premier League-tittelkampen hardner til.

Da Arsenal møtte Newcastle United lørdag kveld, så det ut til å bli en tøff utfordring for Arsenal, som nettopp hadde tapt for Porto i Champions League. Men Arsenal leverte en forrykende førsteomgang og knuste motstanderne 4-1, og reduserte dermed avstanden til Liverpool til to poeng, mens kampen om Premier League-tittelen intensiveres.

Arsenal startet kampen med et sterkt angrep og satte gjestene under konstant press. I det 18. minutt utlignet Botterman for Arsenal ved å sende ballen i eget mål, og seks minutter senere økte Havertz, iført Arsenal drakt nr. 29, ledelsen til 2-0 da han mottok en pasning fra Martinelli og scoret enkelt.

I den andre omgangen økte Saka og Gigiore til 4-0, og selv om Newcastle reduserte mot slutten av kampen, var det for lite og for sent, og Arsenal avsluttet kampen med en 4-1-seier.

Med seieren tok Arsenal seks strake seire og reduserte avstanden til Liverpool til to poeng. For øyeblikket ligger Arsenal på tredjeplass med 58 poeng, to poeng bak Liverpool og ett poeng bak regjerende mester Manchester City. I motsetning til Newcastle, som gikk på sitt verste tap for sesongen da de ikke klarte å skyte på mål i første omgang, noe som er første gang på ti år at de ikke klarer å skyte på mål i første omgang av en Premier League-kamp.

Arsenal-fansen begynner å få troen på at laget er på vei til å vinne sin første Premier League-tittel siden 2004. Med 12 serierunder igjen av sesongen er de rødhvite billige fotballdrakter Arsenal-spillerne i toppform og scorer mål. Det er også verdt å merke seg at Arsenal har bedre målforskjell enn Liverpool og Manchester City, noe som kan bli en nøkkelfaktor i sluttfasen av tittelkampen.

De neste 12 ligakampene vil avgjøre den endelige vinneren. Kan Arsenal fortsette sine sterke prestasjoner og endelig toppe EPL-tittelen? La oss vente og se.