Posted on

Lewandowski scorer på straffe og sikrer Barcelona 2-1-seier mot Celta Vigo

Barcelona vant 2-1 over Celta Vigo i La Liga på lørdag, og Lewandowski sikret seieren med et straffespark på overtid. Resultatet var surt for Celta Vigo, som lett kunne ha fått med seg ett poeng i det som stort sett var en begivenhetsløs kamp.

Kampen var jevnspilt, med mål på begge sider av pause. Lewandowski, i fc barcelona drakt, åpnet scoringen i første omgang da han mottok en pasning fra Yamil, brukte førsteberøringen til å komme seg unna en forsvarer, og deretter scoret med en kraftfull scoring med andreberøringen.

Bare to minutter ut i andre omgang sørget et refleksskudd fra Aspas for at nedrykkslaget ledet av Lafitte Benítez utlignet, og det så ut til at de skulle få med seg et poeng helt til det fjerde overtidsminuttet, da Fran Beltran forsøkte å klarere med et hovedstøt, men Yamil kom foran ham og fikk straffe.

Vicente Guetta tok Lewandowskis første straffe, men repriser viste at han hadde forlatt mållinjen, så straffesparket ble rettet opp, og Lewandowski gjorde ingen feil og scoret seiersmålet for Barcelona, som dermed beholdt tredjeplassen på La Liga-tabellen.

John Aldridge populariserte denne stopp-start-straffeteknikken for Liverpool for 36 år siden, og den vakte stor oppsikt den gangen, noe som kan ha fått ham til å endre litt på opplegget etter at han så Dave Bissonette sette straffen mot Wimbledon i FA-cupfinalen billige fotballdrakter.

Nå ser det ut til at gamle triks er nye. Det virker litt hardt når VAR straffer målvakter så strengt for å forlate mållinjen, ettersom de reagerer på at en spiss stopper opp før han skyter. Reprisene viser at en del av Lewandowskis kropp var i bevegelse før skuddet, men hvis spissene bruker denne teknikken for å effektivt stoppe assistløpet sitt før straffe, bør de i det minste ikke få en ekstra sjanse for manglende bevegelse som får keeperen til å forlate mållinjen.