Posted on

Juve holdt unna hjemme mot Empoli: En historie om røde kort og sen dramatikk

Den 22. runden av Serie A startet med et dramatisk oppgjør på Allianz Stadium på søndag, da Juventus tok imot Empoli. Kampen lovet fyrverkeri, og det ble det også, men ikke på den måten hjemmefansen hadde håpet på.

Juventus var det beste laget i starten av kampen, og allerede i det femte minutt knuste et frispark fra Vlahović, iført Juventus-trøye, fingrene på Empoli-keeperen. Juve fortsatte å presse på, men i det 16. minutt fikk Milik gult kort for en hensynsløs hands. Etter en VAR-granskning vurderte dommeren det som et rødt kort og utviste den polske spissen, slik at Juve sto igjen med ti mann.

Til tross for undertallet holdt Juve stand, og Szczesny gjorde en avgjørende redning på Cambiaggi i det 26. minutt. I andre omgang ble det imidlertid et skifte i momentum. Vlahović fikk endelig hull på byllen i det 50. minutt, da han satte ballen i mål etter et hjørnespark.

Ledelsen så ut til å være nok for Juve, men Empoli nektet å gi opp. I det 70. minutt avfyrte innbytter Baldanzi et fantastisk langskudd som gikk i det nederste hjørnet og sendte bortefansen i ekstase. De siste minuttene var nervepirrende, og begge lag jaktet på en vinner, men det sto 1-1 da kampen ble blåst av.

Resultatet var et hardt slag for Juves håp om å ta igjen Serie A-lederen. Miliks røde kort var avgjørende, men Juventus’ evne til å angripe med ti mann i undertall og holde ut fortjener ros. Samtidig vil Empoli være fornøyd med å ha tatt et hardt fortjent poeng mot gigantene.

På grunn av dette uavgjortresultatet skiller det bare ett poeng mellom Juventus og Inter Milan på Serie A-tabellen. Som supporter har jeg Juventus fotballdrakt klare og håper de kan forsvare Serie A-tittelen!