Posted on

Wales: Straffesparkkonkurranse hjertesorg! Europacupdrømmen ble avsluttet av Polen

Det var en trist natt for Wales, hvis drømmer om å kvalifisere seg til tre påfølgende europacuper ble knust. Wales lengtet etter en plass i Europacupfinalen, men kom til kort på siste hinder. Den polske målvakten Wojciech Szczesny slukket alle forhåpninger til Wales ved å redde Daniel James sin avgjørende straffe. Det polske laget som gikk videre vil konkurrere i gruppe D med Frankrike, Nederland og Østerrike.

Det ble kjedelige 120 minutter med målløst spill før straffesparkkonkurransen. Helt til Szczesny reddet James sin avgjørende straffe i straffesparkkonkurransen, og hjalp Polen til å vinne 5-4 og få en pasning til europacupfinalen i Tyskland.

I åpningsfasen, da begge lagene ble belastet med resultatene av to års hardt arbeid, angrep ingen av lagene overilet, og scenen så forsiktig ut. Superskyttere som Lewandowski iført en polsk trøye klarte ikke å få sjansen til å skyte. I andre omgang prøvde det walisiske laget å få opp tempoet, men Polens forsvar forble sterkt, og Moores heading ble strålende løst av Szczesny. Den svake forseelsen i første og andre omgang gjorde at straffesparkkonkurranse virket uunngåelig.

Før straffesparkkonkurransen kastet begge sider bort muligheter, og Lewandowski og Chiviol bommet begge på muligheter. På overtid gikk Piotrowskis kurveball like utenfor.

Straffesparkkonkurransen begynte og de første ni straffekastene ble alle gjort. Bare Wales’ James har ennå ikke tatt straffespark. James er under et enormt press, og hvis han slipper inn ballen, vil Wales være ute. Under et voldsomt press ble straffesparket til James for svakt og ble reddet av den polske keeperen Szczesny. Alle de walisiske spillerne og fansen var skuffet over scenen, mens de polske fansen jublet. Det polske laget gikk med suksess videre til europacupfinalen. Dette er det femte året på rad siden 2008 at Polen går videre til europacupfinalen.

Begge sider skapte ikke mange sjanser gjennom kampen, og den siste testen i denne kampen var målvaktene til begge sider. Szczesny gjorde nøkkelredninger både i ordinær tid og på straffesparkkonkurranser, og var helten i Polens opprykk. Det walisiske laget gikk dessverre glipp av og gikk glipp av muligheten til å delta i Europacupfinalen for tredje gang på rad.