Posted on

EPL: Manchester City 1-1 mot Liverpool, Arsenal tilbake på tabelltoppen

Den 25. november 2023 ble den 13. runden av Premier League avsluttet med Manchester City som vertskap for Liverpool. Kampen var et direkte oppgjør mellom de to tittelkandidatene, og resultatet snudde opp ned på Premier League-tabellen da Manchester City mistet førsteplassen på grunn av uavgjort!

Etter at kampen var blåst i gang, kastet de to lagene seg ut i et heftig angreps- og forsvarsspill. Alisson gjorde en tabbe foran mål, Ake sendte inn et innlegg, og Harland, i Fotballdrakter Manchester City nr. 9, var i perfekt posisjon til å ta imot ballen og snu den til et lavt skudd! Manchester City bryter dødvannet og tar ledelsen 1-0 over Liverpool! Målet gjør Harland til den raskeste spilleren i Premier Leagues historie til å score 50 mål, og slår dermed Andrew Coles tidligere rekord på 65.

Liverpool, som lå under, satte deretter i gang en kontring. I det 34. minutt tok Darwin Nunez imot en pasning fra en lagkamerat og dannet et ett-to i feltet, men headingen hans ble parert av Ederson.

Første omgang var ferdigspilt etter 45 minutter, og Manchester City ledet midlertidig 1-0.

I starten av andre omgang fortsatte Manchester City å ta initiativet og skapte mange angrepsmuligheter, men alle ble avverget av Liverpool-keeperen. Først i kampens 80. minutt tok Trent Arnold i den røde billige fotballdrakter imot en pasning fra en lagkamerat utenfor straffefeltet og skjøt et langskudd rett i det nedre venstre hjørnet av målet, og utlignet for Liverpool.

Etter 90 minutters spill sto det 1-1 mellom de to lagene. Manchester City klarte ikke å slå rekorden på 24 hjemmeseire på rad i Premier Leagues historie. Premier League-laget Arsenal slo Brentford på bortebane samme dag, kom på samme poengsum som Manchester City og toppet tabellen midlertidig.

Etter denne runden har mønsteret i tittelkampen i Premier League endret seg betydelig. Poengforskjellen mellom Manchester City, Liverpool og Arsenal er bare ett poeng, noe som gjør situasjonen enda mer intens. Hvem tror du blir den endelige vinneren av EPL? Legg igjen dine kommentarer i kommentarfeltet!